Jubileum concert Euphonia

 

 

 

 

 

Soms voelt iets als een cadeautje.  Zo voelde ook het concert met muziekvereniging Euphonia.

 

De repetities verliepen soepel, de muzikanten gingen in de pauze ook met de koorleden in gesprek en wederzijdse waardering werd dan ook uitgesproken. We voelden ons welkom in het Meerkerkse!

Het was natuurlijk het concert van Euphonia maar wij voelden ons betrokken en verantwoordelijk om hun lustrumfeest te doen slagen. 

De kaartverkoop ging voorspoedig wat zingen voor een uiteindelijk overvolle zaal (500 bezoekers) toch wel heel erg fijn maakte!

 

En dan is de dag van het concert daar, 25 november, aan alles is gedacht en dat valt dan tijdens zo’n generale doorloop pas op zijn plek. De optreed commissie zorgt er achter de schermen voor dat alle hindernissen zijn getackeld en dat het ons aan niks ontbreekt. 

Ook de kledingcommissie heeft voor de feestelijke gelegenheid gekleurde sjaaltjes gekocht. Individueel hoeft het niet persé jou keuze te zijn, maar in het grotere geheel was het een mooi plaatje, dat mag gezegd worden!

Net als in Sliedrecht zongen we met microfoon, wat dit keer wel een uitdaging bleek, want je kon geen kant op met je choreo met zo’n prominente paal voor je snuitje!

Dan moest je ook nog met je buuf in dezelfde microfoon zingen… dat was leuk en lastig tegelijk! 

Het kijken naar Sabine was daardoor niet gemakkelijk.

En je hebt je dirigent toch nodig bleek ook bij Revival. De solisten deden het heel goed kon je terug horen op de filmpjes.. en dat er dan wat mis gaat tja..

dat heb je als je als dirigent zoveel toeters en bellen in de lucht moet houden!

 

Stephan deed dat goed en sympathiek, en dat hij wel in is voor een geintje was wel te merken in de kleedkamer toen hij ons opzocht met viool en pruik!

Het Spaanse stuk compleet met stier en toreador was ook hilarisch!

Dat de orkestleden aan hun orkestleider gewent zijn kon je aan alles merken, de meeste indruk maakte wel Lotte met het muziekstuk Circus Renz op de Xylofoon. En dan die meiden in die hoepels.. fantastisch!

Maar ook het popkoor had er zin in. Het gezicht van Sabien zegt meer dan woorden als wij onze laatste noot gezongen hebben! Glunderend en vol trots keek ze na het klassieke O Fortuna van Carmina Burana, dat maakt dat je hart een sprongetje maakt van joehoeee het is gelukt!

Wat leuk dat wij als koor af en toe eens iets anders doen dan pop en rockmuziek.

 

Ze zijn er in geslaagd, Muziekvereniging Euphonia, om het concert met een knipoog naar André Rieu te maken. En wat was het weer een feestje dat juist Popkoor 0183 gekozen was als gastkoor.

En dat barok en stemmig zwart samen komt tijdens de afterparty is bewezen, alles valt weg en verbinding ontstaat na een geslaagd concert (en een beetje drank) dat kunnen wij!

 

 

Zingen is leuk zeker als tijdens een concert alles samen komt🎵🎶🎵