Op de agenda

                

FULCO'S VOCAAL FESTIVAL

25 mei 2024,  Diverse locaties IJsselstein

 

Sinds 2011 organiseert het Fulco’s Regionaal Mannenkoor het Fulco’s Vocaal Festival. Dit jaarlijks terugkerende festival in mei heeft inmiddels een vaste plaats gekregen op de evenementenkalender van heel veel koren en de stad IJsselstein.

Een projectteam, bestaande uit zangers van het FRM, heeft de organisatie op zich genomen en is er in geslaagd om in de afgelopen jaren het aantal locaties uit te breiden tot 12, waaronder de 2 monumentale kerken, de raadzaal in het oude stadhuis, Fulcotheater, diverse horecagelegenheden en drie overdekte buitenpodia.

In al die jaren is het uitgangspunt gelijk gebleven aan de start van het festival in 2012, nl: inwoners van IJsselstein en uit de regio een zeer gevarieerd korenprogramma aan te bieden. Hen op die manier kennis te laten maken en te laten genieten van de vele vormen van koorzang. Mannen- en vrouwenkoren, gemengde koren, popkoren, shanty-koren, jongeren- en soms ook kinderkoren. Alle “smaken” zijn vertegenwoordigd, dus voor ieder wat wils.

Door een bijdrage van de deelnemende koren, actieve sponsorwerving, subsidie van de gemeente IJsselstein, is het festival gratis toegankelijk voor publiek.

Klik hier voor meer informatie