Wij zijn...

Popkoor 0183...altijd in beweging

 

Vol overtuiging laten we zien wat we kunnen. Dat is niet alleen zingen, maar ook emoties in de muziek leggen. Het hoort er allemaal bij. Want naast een goede zangkwaliteit vinden wij een overtuigende performance en choreografie erg belangrijk. Het gaat om de beleving van de muziek. Dat zorgt voor gepassioneerde leden die het publiek kunnen meenemen in een muzikale reis. 

 

Repetitie 

Met zo'n 40 leden zingen we al ruim 20 jaar met veel enthousiasme en plezier herkenbare popsongs van nú. Popkoor 0183 is opgericht door Michel de Valk die jarenlang op onmiskenbare wijze ons koor begeleidde. In juni 2018 nam hij afscheid van ons om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dirigent Susanne van Althuis heeft het stokje van hem overgenomen. Zij helpt ons verder de zangkwaliteit van de leden naar een hoger level te krijgen met haar energieke manier van begeleiden. Haar streven naar techniek, dynamiek, ritme, perfectie en saamhorigheid resulteert in mooie arrangementen waar we elke maandagavond (20.00 - 22.00 uur) mee aan de slag gaan. Dan repeteren wij (hoge sopranen, mezzo sopranen, alten, tenoren en bassen) in Dorpshuis De Lindehof, Spijkse Kwelijk 53 in Spijk (Gem. West Betuwe)

 

Optreden

Na al dat harde repeteren willen wij natuurlijk heel graag aan mensen laten horen en zien waar we zo hard aan hebben gewerkt. Regelmatig treden wij op in de regio en soms ook daar buiten. We streven ernaar elke 2 à 3 jaar een theaterconcert te geven. Dat geeft ons enorme energie. 

 

Choreo

Choreografie is een belangrijk onderdeel bij onze optredens, omdat we graag een verhaal vertellen aan ons publiek dat dit daadwerkelijk beleeft. Voor ons theaterconcert True Colors op 2 juni 2018 hadden we speciaal een regisseur en choreograaf, Bianca van Dreumel. Zij leerde ons op muziek te bewegen, maar vooral om de muziek te beleven en voelen en hoe je contact maakt met publiek om haar echt bij jouw verhaal te betrekken.

 

Plezier

Naast al onze serieuze inspanningen voor de optredens is ons koor ook een aangelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen plezier te maken, dat maakt zingen leuk!


Dirigent 

Susanne van Althuis

 

"Per augustus 2018 ben ik de nieuwe dirigent van

Popkoor 0183. Als muzikaal leider voor groepen staan is iets wat ik erg graag doe en waar ik veel passie voor heb.

Mensen enthousiasmeren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen qua zang en muzikaliteit. Samen met een groep werken aan een mooie koorklank waarin elke zanger of zangeres een aandeel heeft. Mensen de mogelijkheid geven om samen muziek te maken.

 

In mijn ervaring zijn koren hechte en gezellige groepen; dat is wat samen muziek maken doet met een groep. Popkoor 0183 heeft aangegeven te willen groeien, zowel in het aantal koorleden als in het niveau. Ze is klaar om uitgedaagd te worden en met nieuwe energie en nieuwe koorleden komend jaar aan de slag te gaan. Met mijn frisse kijk op het werken met koren geef ik ze die uitdaging!"


Bestuur

Voorzitter:                 Carolien Barger

Secretariaat:             Anja Stuij en Carola Boogerd

Penningmeester:      Bert Derksen

Algemeen bestuur:   Jacqueline Smits