Wij zijn...

Popkoor 0183...altijd in beweging

 

Vol overtuiging laten we zien wat we kunnen. Dat is niet alleen zingen, maar ook emoties in de muziek leggen. Het hoort er allemaal bij. Want naast een goede zangkwaliteit vinden wij een overtuigende performance en choreografie erg belangrijk. Het gaat om de beleving van de muziek. Dat zorgt voor gepassioneerde leden die het publiek kunnen meenemen in een muzikale reis. 

 

Repetitie 

Met zo'n 40 leden zingen we al ruim 20 jaar met veel enthousiasme en plezier herkenbare popsongs van nú. Popkoor 0183 is opgericht door Michel de Valk die jarenlang op onmiskenbare wijze ons koor begeleidde. In juni 2018 nam hij afscheid van ons om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dirigent Susanne van Althuis heeft het stokje van hem overgenomen. Zij heeft ons verder geholpen om  de zangkwaliteit van de leden naar een hoger level te krijgen met haar energieke manier van begeleiden.  Sabine Bakker heeft het stokje van  haar overgenomen sinds augustus 2021. Haar streven naar techniek, dynamiek, ritme, perfectie en saamhorigheid resulteert in mooie arrangementen waar we elke maandagavond (20.00 - 22.00 uur) mee aan de slag gaan. Dan repeteren wij (hoge sopranen, mezzo sopranen, alten, tenoren en bassen) in Dorpshuis De Lindehof, Spijkse Kwelijk 53 in Spijk (Gem. West Betuwe)

 

Optreden

Na al dat harde repeteren willen wij natuurlijk heel graag aan mensen laten horen en zien waar we zo hard aan hebben gewerkt. Regelmatig treden wij op in de regio en soms ook daar buiten. We streven ernaar elke 2 à 3 jaar een theaterconcert te geven. Dat geeft ons enorme energie. 

 

Choreo

Choreografie is een belangrijk onderdeel bij onze optredens, omdat we graag een verhaal vertellen aan ons publiek dat dit daadwerkelijk beleeft. Voor ons theaterconcert True Colors op 2 juni 2018 hadden we speciaal een regisseur en choreograaf, Bianca van Dreumel. Zij leerde ons op muziek te bewegen, maar vooral om de muziek te beleven en voelen en hoe je contact maakt met publiek om haar echt bij jouw verhaal te betrekken.

 

Plezier

Naast al onze serieuze inspanningen voor de optredens is ons koor ook een aangelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen plezier te maken, dat maakt zingen leuk!


Dirigent 

Sabine Bakker
 
"Per augustus 2021 ben ik als dirigent begonnen bij Popkoor0183. Met mijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium heb ik van mijn grootste hobby mijn werk mogen maken: muziek!

 

Mijn hele week bestaat uit het maken van muziek als docent, dirigent of muzikant. En dat heeft mij nu bij Popkoor0183 gebracht. Mijn kennis en enthousiasme zijn mijn drijfveer om het beste uit het koor naar boven te halen op alle vlakken. We willen groeien en werken naar mooie optredens en ik heb het vertrouwen gekregen om dit samen met hen te gaan doen. 

 

Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met hen aan de slag te gaan en met hen het podium te betreden!”


Bestuur

Voorzitter:                 Carolien Barger

Secretariaat:             Anja Stuij

Penningmeester:      Ivanka Petra

Algemeen bestuur:   Jacqueline Smits en Bert Derksen