Nog precies een jaar, 8 & 9 maart 2025 staan we in de Peeriscoop!

Wat gaat de tijd toch razend snel voorbij .. zo sta je een concert in te studeren met een Bigband en zo is alle aandacht gericht op ons lustrum concert.. hét concert waarin we onze hele ziel en zaligheid gaan leggen om drie keer een dynamisch show neer te zetten in theater de Peeriscoop.
De reden is ons lustrum,  we maken al 25 jaar, wel steeds in een nieuwe samenstelling met elkaar, muziek als hét Gorinchemse Popkoor 0183.

Ik zeg trouwens expres dynamisch, want één ding is zeker met Mary-Ann als regisseur ontkom je niet aan de dynamiek die deze wervelwind uit Vught met zich meebrengt!
Op een leuke manier brengt ze haar ideeën over op de koorleden, waarvan sommige staan te springen van enthousiasme en sommige eerst maar eens moeten zien en geloven dat ook zij dat echt gaan doen! Laat het maar gewoon gebeuren.

En dan gaan we ook nog eens van start met 5 nieuwe dames. De nieuwe heren hebben het na één repetitie met Mary -Ann voor gezien gehouden, en eerlijk gezegd snap ik dat wel een klein beetje!
We gaan als een speer, want we hebben de kick off voor de show gehad en ik heb in de wandelgangen vernomen dat er nog naar een thema gezocht gaat worden. Een thema heb je nodig als kapstok voor de nummers, het decor en de kledingkeuze. Een thema geeft richting aan een productie.
Zal er naast het bijzonder Baba Yetu misschien nog een bijzonder stuk komen, iets feestelijks misschien?
Met een dirigente die fan is van Disney.. en een muziekcommissie die wel van een uitdaging houdt, weet je het maar nooit!

We hebben inmiddels 9 van de 20 nummers in de rehearse app staan!
Het ziet er naar uit dat we op schema lopen!
Sabine neemt ruim de tijd om in te zingen, de oplettende zanger zal de aangeleerde technieken terug vinden in het nummer wat we op dat moment gaan instuderen! Sabine leert het koor op deze manier ongemerkt de populaire zangtechniek CVT aan (Complete Vocal Technique).

Ja joh.. het is wat, zingen in een koor lijkt makkelijk, maar het is een hele uitdaging.
Er zitten nu al uren aan voorbereiding en organisatie in het komende concert, en dan is er bij wijze van spreken nog geen noot gezongen!
Vergis je ook niet in de tijd die Sabine thuis besteedt aan het inzingen van de rehearse app. En het voorbereiden van de repetitie.

We werken met elkaar aan het concert, ieder vanuit zijn eigen perspectief en expertise. Niet alleen die stip op de horizon doet er toe, maar zeker ook de weg ernaar toe moet zorgen voor ontspanning, plezier, gezelligheid en verbinding.
In een veranderende wereld zijn het de kleine dingen die er toe doen!
Ramses Shaffy zong ooit..
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…
Maar niet zonder ons.. ( elkaar)
Lees: een concert regisseren is een heel proces.. het gaat niet zonder slag of stoot.. soms zit het mee dan ben je uitgelaten en blij en soms een beetje tegen.. en dan zie je het even niet meer zitten.. maar het resultaat zal ons trots maken!

We repeteren met een doel maar zingen met plezier🎶🎵🎶