Zomaar een Repetitie!

Alsof we morgen al voor het eggie moeten, alsof we professionele zangers zijn.. alsof er naast het instuderen van de noten en pasjes even nergens anders ruimte voor is! Als je wakker wordt, midden in de nacht, klinken de zinnen van bepaalde nummers door je hoofd.. ook op de radio hoor je met grote regelmaat nummers uit onze  show voorbij komen. Het duizelt me wel eens, want wat moeten we veel onthouden! Topsport is het!
Zo’n concert is natuurlijk uiteindelijk super leuk om te doen, het komt alleen niet vanzelf aanwaaien, nee daar moet echt wel even wat voor gebeuren. Het vergt aandacht en discipline. Oefening baart tenslotte kunst, en alles wat je aandacht geeft groeit.. en zo is het!
Afgelopen maandag was de choreograaf, regisseur Marry -Ann er weer, wij weten dan al dat het een pittige les gaat worden, want per keer oefenen we op onze vers ingestudeerde muziek een nieuw choreo in op twee nummers. We trekken makkelijke kleding, en schoenen aan zodat je de instructies gemakkelijk kan opvolgen!
Weet je.. je kunt niet overal even goed in zijn maar proberen kun je het zeker! En dat doen we echt allemaal want de kick zit in het resultaat!
We zijn nu met ons 9e nummer bezig en onze 6e choreo is een feit. Nog 11 maanden te gaan!

Dit keer hebben we gewerkt met mijn favoriete vorm, de leden van het koor vormden n.l een groot hart. Gelukkig dat er ook nummers bij zitten die qua choreo gewoon mooi zijn door de eenvoud in vorm en beweging!
Alle ogen zijn gericht op onze solisten. alle kredits zijn voor hen, want zo’n rol  moet je zeker niet onderschatten.
Ook het theatrale wat zo’n show met zich mee brengt, gaat niet emotieloos voorbij, als mensen door houding en mimiek de verbinding maken met de rest van het koor voel je wat de regisseur over wil brengen!
Het is nu al leuk .. maar het is ook een rollercoaster want je gaat een commitment aan waar je de eerste maanden aan vast zit!
Als je niet repeteert werkt het niet. Samen oefenen, afstemmen en  het trots zijn op het behalen van telkens weer nieuwe doelen.

Achteraf als alles achter de rug is kijken we terug op een periode van hectiek.. en Gekgenoeg is het nog altijd zo geweest dat je het werken aan een project mist,  je val als het ware met z’n allen in een gat, totdat we weer nieuwe doelen hebben om aan te werken.
Voorlopig hebben we nog even..

Zingen is leuk als onze dirigent gaat stralen want dan weet je… het gaat goed komen🎶🎵🎶🎵