Laatste koordag voor de zomerstop

Vandaag valt de regen met bakken uit de lucht… het is code oranje geloof ik!
Maar gisteren… gisteren was het veel beter weer, het was een mooie laatste kooravond voor de zomerstop. Ook dit jaar waren we weer welkom in de prachtige bostuin bij de molen van Sonja!


Van alle gemakken voorzien, voor ieder koorlid een plaatsje om te zitten, lekker eten en drinken…het ontbrak ons aan niets! De commissie had het weer goed geregeld, want alle koorleden hadden voor deze fijne avond iets lekkers gemaakt. Zeg maar gerust dat iedereen zich behoorlijk had uitgesloofd! Het buffet was overweldigend. Iedereen kwam naar buiten uit de blokhut met een vol bordje “keuze stress” want wat kies je als werkelijk alles er prachtig uit ziet en heerlijk smaakt, gewoon van alles een beetje.
Er was voldoende voor nog vele rondes.. maar er moest natuurlijk een gaatje over blijven voor het toetje, wat uiteraard ook heerlijk en divers was!

Het is wel duidelijk, op zo’n informele avond leer je dat Popkoor 0183 naast een aardig deuntje zingen ook een heerlijk buffet kan fabriceren.

 

Helaas waren er ook deze avond ook minder leuke berichten om te delen, voor een aantal koorleden was het namelijk de laatste keer, het was hun afscheidsavond. Mensen hebben ieder zo hun eigen reden om het koor te verlaten. Veel liever hadden we gehad dat ze waren gebleven, maar we respecteren hun keuze.
Jullie mogen altijd terug komen zeggen we bemoedigend, maar de keuze staat vast. “ We blijven fans” beloven ze plechtig!
Dit vind ik geloof ik het lastigst van zingen bij een koor.  Afscheid nemen van koorleden waar je in de loop der jaren herinneringen mee hebt gemaakt, gedanst hebt op de tafel, gerepeteerd voor mooie concerten, gemopperd en gelachen hebt, dezelfde invulling op de maandag mee had en dezelfde muzikale doelen nastreefden, stress gevoeld hebt op momenten waarop het er tijdens concerten op aan kwam.. de verkleedpartijen, (telkens weer een ander outfitje.. ) de koor weekenden, kortom koorleden worden na verloop van tijd een klein beetje familie van je.. omdat zingen leuk is en voor verbinding zorgt.

 

Door de jaren heen,  met de vele emoties die je ervaart als je zingt bij een koor, blijven we als team verbonden want dan pas kunnen we iets moois maken, dan is er die connectie met elkaar.
“Teamwork makes the dream work”

Dank jullie wel Fia, Loes en Anja.
We blijven verbonden!

Een keertje eten met elkaar in plaats van zingen is ook best leuk!
Fijne zomer tot …. Augustus 🎶🎵🎶🎵🎶